Over ons

De Kinder- en Jongerenrechtswinkels hebben als gezamenlijk doel gratis juridisch advies te geen aan kinderen en jongeren t/m 26 jaar. Dit gebeurt meestal door middel van spreekuren te houden, telefoontjes op te nemen en te chatten/whatsappen met kinderen en jongeren. Sommigen Kinder- en Jongerenrechtswinkels geven ook juridisch advies aan jongeren t/m 26 jaar. Dit gebeurt dan voornamelijk in de jeugdgevangenis. 

Omdat de meeste Kinder- en Jongerenrechtswinkels voortleven van subsidies, is het soms lastig om financieel rond te komen. Laat staan naamsbekendheid te genereren. Om op landelijk niveau meer aandacht te vragen voor onze winkels en de juridische plek van kinderen en jongeren in Nederland te verstevigen, is op 7 oktober 2016 de landelijke stichting opgericht met een vijfkoppig bestuur.

Dit eerste bestuur heeft als hoofddoelen van de stichting gesteld: het binnenhalen van zowel meer financiële steun voor lokale KJRW’s als voor meer naamsbekendheid. Daarnaast wil het bestuur meer samenwerking bevorderen tussen de KJRW’s onderling, het aantrekken van samenwerkingen met andere stichtingen en het aanbieden van cursussen aan haar medewerkers.

Voor meer informatie over de KRJW’s en over ons, ben je op deze website aan het juiste adres.